Juni Pride maand: Tim en Arthur gaan in gesprek over LHBTI zijn

Juni staat in het teken van de pride maand. Een themamaand waarin aandacht wordt besteed aan de positie en acceptatie van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, transgenders of andere mensen van de LHBTI-gemeenschap.

Om te zorgen dat LHBTI’s  met een licht verstandelijke beperking de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben om zichzelf te kunnen zijn besteden we binnen programma ‘Zonder Stempel’ (COC, LFB, Vilans) aandacht aan deze groep. 

Zonder Stempel organiseert onder meer ontmoetingsgroepen en ondersteunt ambassadeursduo’s, bestaande uit een persoon mét en een persoon zonder beperking. Daarnaast hebben we een instrumentenbox ontwikkeld, met handige tips, kennis en handvatten waarmee begeleiders aan de slag kunnen gaan om LHBTI’s met een licht verstandelijke beperking beter te begeleiden.

In deze video gaan we in gesprek met Arthur, die zich identificeert als homoseksuele man. Hij vertelt wat hij meemaakt en waarom het zo belangrijk is dat er genoeg aandacht is voor dit onderwerp.

Deel met je vrienden en kennissen
COC LIidmaatschap
Het COC vindt het belangrijk dat iedereen lid kan worden. Heb je een inkomen op bijstandsniveau, dan kun je in aanmerking komen voor het gereduceerd tarief. Je betaalt dan geen 45 euro maar 26,50 euro. Ook jongeren tot en met 25 jaar betalen 26,50 euro. Klik op www.coc.nl/leden voor meer informatie.
Gerelateerde berichten