Voor begeleiders

Mensen met een verstandelijke beperking kunnen ook lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en/of intersekse (LHBTI) zijn. Daarom vind je hier informatie en tools over seksuele diversiteit op een rij. Gebruik ze in je werk om met collega’s, bewoners en cliënten te praten over dit onderwerp en hen hierbij te ondersteunen.

Digitale instrumentenbox seksuele diversiteit

In de digitale instrumentenbox over seksuele diversiteit zijn instrumenten verzameld die je kunt gebruiken bij het praten over en ondersteunen/begeleiden van cliënten in de bewustwording van (hun) mogelijke LHBTI-seksualiteit.

Bij de instrumentenbox hoort ook een set inspiratiekaarten en de LHBT-quiz

Transgendergids

Transvisie, COC Zonder Stempel en Transgender Netwerk Nederland hebben samen een gids ontwikkeld om over transgendergevoelens en de stappen in een eventuele transitie te praten. De gids is voor lvb-personen die dit willen onderzoeken én helpt begeleiders die daarbij ondersteunen.

Download transgendergids

AutiRoze

AutiRoze is een werkgroep van het COC, speciaal bedoeld voor normaal begaafde volwassenen met autisme die lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, queer etc. zijn (LHBTQ). Ga naar de website AutiRoze.

Bespreekbaar maken van seksuele diversiteit

Kwetsbaarheid bij mensen met LVB en LHBTI: mensenhandel

Spellen over seksuele diversiteit

Voor mensen met een LVB en LHBTI gevoelens zelf

Praktijkverhalen

Hulpmiddelen voor gemeenten

Deel met je vrienden en kennissen
COC LIidmaatschap
Het COC vindt het belangrijk dat iedereen lid kan worden. Heb je een inkomen op bijstandsniveau, dan kun je in aanmerking komen voor het gereduceerd tarief. Je betaalt dan geen 45 euro maar 26,50 euro. Ook jongeren tot en met 25 jaar betalen 26,50 euro. Klik op www.coc.nl/leden voor meer informatie.