Philadelphia Zorg lanceert Mo: website voor en door mensen met een beperking

Mo is een nieuwe website voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Met filmpjes, uitleg en tips. Mo helpt om zelfstandig het eigen leven te leiden. Mensen met een beperking zijn voor informatie vaak afhankelijk van hun begeleiding. Dat zien we bij Philadelphia graag anders. 

Mo is lekker duidelijk; dingen worden op een begrijpelijke manier uitgelegd. Op de site, mo-online.nl, staat informatie over diverse onderwerpen. Zoals mensen ontmoeten, werk, zelf beslissen, de liefde en nieuwe dingen leren. Je vindt er ook het programma Lijf & Liefde, dat in 2022 een Special Media Award won. Mo gaat verder dan informeren. Bezoekers kunnen zelf video’s insturen, dingen aanvragen (bijvoorbeeld een muziekpaspoort of praatplaat) en rechtstreeks vragen stellen aan experts. Iets leuks doen? Mo heeft een prikbord met een landelijke agenda.

Samen voor iedereen

Mo is voor én door mensen met een beperking. De site is gratis, zonder account toegankelijk en bereikbaar via mobiel, tablet of computer. Er is een speciale redactie op het servicekantoor van Philadelphia in Amersfoort. Op deze dagbestedingslocatie en werkplek maakt de redactie de video’s en houden ze de website en socialmediakanalen bij.

Begeleider blijft onmisbaar

Bij Philadelphia willen we dat cliënten een gewoon, eigen leven kunnen leiden. Mo helpt daarbij. Toch blijft de rol van de begeleider belangrijk, want zij zijn vaak de eerste bron van informatie. Het helpt als zij Mo onder de aandacht van de cliënten brengen. En hen op Mo wegwijs maken indien nodig. Begeleiders kunnen de informatie en het materiaal dat op Mo staat ook zelf gebruiken bij hun werk.

Bekijk het promofilmpje over Mo hier: https://www.youtube.com/watch?v=hzA8Xo5diG0
Neem eens een kijkje op Mo: https://www.mo-online.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/movoorjou
Instagram: https://www.instagram.com/mo_voor_jou/

Mo is een initiatief van Philadelphia Zorg. Philadelphia ondersteunt mensen met een beperking met het leiden van hun eigen leven. Al eerder, in 2021, lanceerde zij een ander platform: Sophi.online. Dit platform is er voor ouders van zorgintensieve kinderen. In maart is SAME! live gegaan, het platform voor jongeren met een bijzondere broer of zus.

Over Philadelphia Zorg
Philadelphia ondersteunt in heel Nederland mensen met een beperking om hun eigen leven te leiden zoals zij het willen. Ruim 9.600 cliënten wonen of werken bij Philadelphia. Zij krijgen intensieve zorg, ambulante begeleiding of komen logeren. Ze werken of leren, op locatie of online. Philadelphia geeft cliënten het vertrouwen om te groeien, om hun talenten te ontwikkelen en onderdeel te zijn van de maatschappij. Iedere dag doen 7.400 medewerkers dat door zorg en ondersteuning te bieden vanuit de kernwaarden liefde, lef en meesterschap. Philadelphia blijft haar aanbod voor cliënten verbeteren.

Deel met je vrienden en kennissen
COC LIidmaatschap
Het COC vindt het belangrijk dat iedereen lid kan worden. Heb je een inkomen op bijstandsniveau, dan kun je in aanmerking komen voor het gereduceerd tarief. Je betaalt dan geen 45 euro maar 26,50 euro. Ook jongeren tot en met 25 jaar betalen 26,50 euro. Klik op www.coc.nl/leden voor meer informatie.
Gerelateerde berichten